CARDOZO SWORDSPORT

Cardozo Swordsport is de Sport Academie voor Historische Scherm- en Vechtkunsten opgericht door Mishaël Lopes Cardozo en onderdeel van AMEK, www.amek.org. Hier bestuderen en beoefenen wij aan de hand van historische bronnen de middeleeuwse krijgskunsten uit Europa. De verschillende disicplines zijn Langzwaard, Dussack, Messer, Dolk en Paalwapens. Naast techniek en conditie training, heb je ook de mogelijkheid je te richten op toernooien.


Biografie 

Mishaël Abia Lopes Cardozo (1972) is een HEMAist, acteur, schrijver, muzikant en een kunstenaar. Hij is oprichter en directeur van de AMEK. (HEMA, EVENTS & FILM). Mishaël wordt beschouwd als een van de toonaangevende autoriteiten op het gebied van historische schermen in de wereld. Hij geeft in meer dan 20 landen les en introduceerde HEMA in Nederland en richtte in 2002 de AMEK op.

In 2008 werd Mishaël tot ridder geslagen in Nederland voor zijn bijdrage aan de reconstructie van het historische krijgskunsten erfgoed in de lagelanden. In 2010 initieerde hij de oprichting van de HEFFAC een lage landen Coalitie bestaande uit HEMA clubs uit Nederland en België, wat leidde tot de eerste officiële HEMA Bond. Hij werd in 2014 opgenomen in de Nederlandse Hall of Fame voor Martial Arts. Mishaël is ook een gerespecteerde toernooi vechter en won in zijn carrière vele gouden medailles op internationale toernooien. Hij is de trainer en coach achter vele grote namen in de Nederlands HEMA wereld. Hij is tevens direct of indirect de kracht achter de oprichting van enkele andere grote clubs in Nederland. Naast HEMA doet Mishaël Motion Capture voor computergames en organiseert hij workshops voor bedrijfsevenementen. Als acteur speelde hij onder meer in Richard the Lionheart (Lionsgate), de megaserie Game of Thrones (HBO) en de rol van Koning Hakon in de legendarische serie Vikings VI. (History Channel)

Tot op de dag van vandaag probeert Mishaël de Historische krijgkunsten te promoten en onder de aandacht te brengen. Zijn doel is nog steeds het zelfde als 20 jaar geleden, namelijk de Europese vechtkunsten in hun volle glorie terug brengen, zowel als een kunstvorm en als vechtsport.

                                                         

VINCIT QUI SE VINCIT

Hij overwint die zichzelf overwint

Spacer